УПРАВЛІННЯ ОСВІТИ І НАУКИ ЗВЯГЕЛЬСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
Міністерство освіти
і науки України
 

Вивчили досвід впровадження старшої профільної школи Славутської МТГ

Дата: 28.02.2024 13:23
Кількість переглядів: 15

27 лютого 2024 року відбулось виїзне засідання колегії в м. Славута, у якому взяла участь делегація Звягельської міської територіальної громади на чолі із заступником міського голови Звягельської міської ради Наталією Борис. Головним питанням порядку денного було вивчення досвіду впровадження старшої профільної школи Славутської міської територіальної громади, яка одна з перших долучилась до процесу реформування освіти. Вже у 2027 році відповідно до норм законодавста в Україні буде реалізована старша профільна школа, яка передбачає створення академічних та/або профільних ліцеїв. 

Василь СИДОР, Славутський міський голова, зазначив, що реалізація завдань, які покладаються на ліцеї, дає можливість побудувати сучасну конкурентну систему освіти, яка забезпечуватиме успішний особистий і професійний розвиток.  Ельміра ПЕРЕПЕЛИЦЯ, начальник управління освіти виконавчого комітету Славутської міської ради, ознайомила учасників зустрічі з алгоритмом дій на шляху до впровадження старшої профільної школи. Олег ФАСОЛЯ, керівник компоненту Шведсько-Українського проєкту SALAR International, розкрив питання моделювання проєкту створення старшої профільної школи у Звягельській громаді.

Учасники зустрічі відвідали Славутський ліцей Славутської міської ради де мали змогу поспілкуватися із вмотивованими здобувачами освіти старшої профільної школи.

Наразі, маємо продовжити підготовку до створення профільного Ліцею - закладу ІІІ рівня у нашій громаді, який має прийняти всіх учнів старшої школи вже з 2027 року.

Щиро дякуємо за змістовну зустріч, яка відбулася у формі конструктивного та відкритого діалогу та передовий досвід у реформуванні освіти.

 

 



« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень