УПРАВЛІННЯ ОСВІТИ І НАУКИ ЗВЯГЕЛЬСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
Міністерство освіти
і науки України
 

Відбулася розширена колегія УОН

Дата: 08.09.2023 14:51
Кількість переглядів: 24

    Відбулася розширена колегія УОН

   6 вересня відбулася розширена колегія         управління освіти і науки Звягельської       міської  ради, яка традиційно щорічно     проходить на початку навчального року.

  В ході колегії обговорили організований     початок та підсумки підготовки до нового     навчального року.

  До заходу долучилися заступниця міського      голови Наталія Борис, яка очолювала комісію з перевірки готовності закладів освіти, а також представники всіх відповідних служб: районного управління ГУ ДСНС України, відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Звягельського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби, відділення організації (спостереженнями за неінфекційними хворобами) Звягельського районного відділу ДУ «ЖОЦКПХ МОЗ України», сектору ювенальної превенції Звягельського районного відділу поліції ГУНП, інженер з охорони праці групи ЦГО управління освіти і науки міської ради.

В ході колегії розглянули ряд питань, які перевірялися в ході роботи комісії з перевірки готовності.

Значну увагу приділили пожежній безпеці. Члени комісії з перевірки готовності зазначили, що в актах готовності всі заклади освіти Звягельської громади готові до нового навчального року. Звичайно з урахуванням пропозицій. Особливо це стосується приписів ДСНС стосовно облаштування автоматичної пожежної сигналізації, просочення дерев’яних конструкцій горищ вогнетривким розчином. В ході 38 сесії міської ради депутати підтримали виділення близько 2 млн грн на завершення робіт з просочення конструкцій горищ в закладах загальної середньої освіти. В закладах дошкільної освіти такі роботи вже проведено.

Загалом констатували, що у Звягельській громаді, зокрема в системі освіти, проводиться значна робота щодо поліпшення безпекових умов. Було спрямовано більше 26 млн грн на покращення умов. З них 18 млн 700 тис на будівництво укриттів у трьох гімназіях громади і більше 8 млн грн на поліпшення існуючих умов в укриттях. В першу чергу усунули проблему підтоплення та покращили підлогу. У співпраці з UNICEF до кінця поточного року плануємо поліпшити умови в укриттях ще в деяких закладах освіти.

Попередньо розглянули мережу закладів, учнів та вихованців на 2023-2024 роки, яка пропонується до затвердження на засіданні виконавчого комітету. Спостерігається тенденція до зменшення кількості учнів та вихованців у закладах освіти. Відповідно буде зменшуватися кількість груп і класів.

Підняли питання щодо посади спеціаліста з безпеки життєдіяльності, який має бути в кожній громаді. Наразі питання вивчається, оскільки, відповідно до положення посада має бути введена при виконавчих органах місцевого самоврядування з розрахунку 1 штатна одиниця на 1,5 тис. дітей. У Звягельській громаді нараховується близько 10 тисяч здобувачів освіти.

Крім цього розглянули питання охорони праці, дотримання санітарно-гігієнічних вимог, результати лабораторних досліджень якісних показників води та створення Паспортів безпеки в закладах освіти громади.

Спільно тримаємо освітній фронт.

Попри всі випробовування продовжуємо забезпечувати якісну освіту та створювати безпечні умови для дітей громади.



« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень