УПРАВЛІННЯ ОСВІТИ І НАУКИ ЗВЯГЕЛЬСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
Міністерство освіти
і науки України
 

Всеукраїнська науково-краєзнавча конференція «Утвердження української національної ідеї у творчості і громадсько-політичній діяльності Лесі Українки, Олени Пчілки, Михайла Драгоманова та інших видатних особистостей України на теренах Волині-Полісся»

Дата: 28.07.2023 09:31
Кількість переглядів: 16

     У Звягельському музеї родини Косачів-Драгоманових 27 липня, в рамках "Лесиних джерел-2023", відбулася Всеукраїнська науково-краєзнавча конференція «Утвердження української національної ідеї у творчості і громадсько-політичній діяльності Лесі Українки, Олени Пчілки, Михайла Драгоманова та інших видатних особистостей України на теренах Волині-Полісся».

   Організаторами стали: Національна спілка краєзнавців України, Звягельська міська рада, управління освіти і науки Звягельської міської ради, управління культури і туризму Звягельської міської ради, Звягельський літературно-меморіальний музей ім. Лесі Українки та Звягельський музей родини Косачів-Драгоманових.

   Захід проходив у змішаному форматі.

  До конференції долучилися 25 учасників, серед яких доктори та кандидати наук, наукові співробітники, асистенти наукового центру, викладачі, вчителі, здобувачі фахової передвищої освіти. Географія учасників конференції охоплює міста: Житомир, Звягель, Київ, Луцьк, Одеса, Переяслав, Харків, Херсон, Хмельницький.

   Серед закладів та установ, які долучилися до конференції: Волинський національний університет імені Лесі Українки, Київський національний університет імені Tapaca Шевченка, Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, Національний юридичний університет імені Ярослава Мудрого, Одеський національний університет імені І.І. Мечникова, Одеський національний економічний університет, Національний транспортний університет, Переяславський університет імені Григорія Сковороди, Поліський національний університет, Харківський політехнічний інститут, Інститут літератури імені Т.Г. Шевченка НАН України, Київський інститут бізнесу та технологій, Національна бібліотека імені В.І. Вернадського, Хмельницький торговельно-економічний фаховий коледж, Вище професійне училище № 2 у м. Херсоні, Звягельський літературно-меморіальний музей Лесі Українки, Звягельський музей родини Косачів-Драгоманових, Ліцей № 4 Звягельської міської ради, Звягельська міськрайонна організація Національної спілки краєзнавців України.

   Учасники конференції презентували свої роботи як в очному, так і в дистанційному форматах. Виступи доповідачів активно обговорювалися присутніми на конференції.

    За результатами науково-краєзнавчої конференції видаватиметься збірка статей.

    Життєвий і творчий шлях Лесі Українки є прикладом боротьби за національну ідею та віру у велике майбутнє українського народу. І наш обов’язок, як її земляків, вивчати і поширювати її ідеї в сучасних реаліях.

   Міський голова Микола Боровець, який привітав учасників конференції, зазначив, що подібні заходи в рамках проведення «Лесиних Джерел» є надзвичайно важливими для утвердження українства та України, нашої національної самосвідомості.



« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень