УПРАВЛІННЯ ОСВІТИ І НАУКИ ЗВЯГЕЛЬСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
Міністерство освіти
і науки України
 

Заняття в «Інклюзивній школі» для вчителів-логопедів та вчителів-дефектологів

Дата: 10.01.2023 11:31
Кількість переглядів: 29

10 січня 2023 року відбулось заняття в «Інклюзивній школі» для вчителів-логопедів та вчителів-дефектологів закладів освіти Звягельської міської територіальної громади. Тема заходу «Алалія. Робота на початковому етапі. Формування навичок базового рівня».

Світлана Гонік, директор ІРЦ, зосередила увагу учасників на аспектах організації освітнього процесу для дітей з особливими освітніми потребами з урахуванням висновків про комплексну психолого-педагогічну оцінку розвитку.

Оксана Степанова, фахівець ІРЦ ознайомила присутніх з механізмами, проявами, причинами виникнення алалії, методиками корекційного впливу та нейрологопедичною класифікацією порушень мовлення за рівнями мозкової організації. Поділилися практичними вправами формування навичок базового рівня та роботою з головними процесами нервової діяльності.

Щороку спостерігається тенденція зростання кількості дітей, які мають різноманітні порушення мовленнєвого розвитку. Логопедична практика доводить, що запорукою успішного подолання функціональних (мовленнєвих) труднощів є чітка системна організації корекційно-розвиткової роботи в закладі освіти.

 

Оксана Степанова, фахівець комунальної установи

«Інклюзивно-ресурсний центр» Новоград-Волинської міської ради



« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень