УПРАВЛІННЯ ОСВІТИ І НАУКИ ЗВЯГЕЛЬСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
Міністерство освіти
і науки України
 

Консультативна діяльність в ІРЦ

Дата: 25.11.2022 11:15
Кількість переглядів: 25

Постановою Кабінету Міністрів України від 12 липня 2017 року № 545 «Про затвердження Положення про інклюзивно-ресурсний центр» визначені основні завдання діяльності ІРЦ. Одним із пріоритетних напрямків роботи є надання консультативних послуг.

Традиційно, консультація визначається як двостороннє спілкування, під час якого консультант допомагає клієнту прийняти інформоване рішення. Це конфіденційний діалог між клієнтом і людиною, яка виступає в ролі експерта, що має на меті допомогти впоратися із проблемою і прийняти власне рішення щодо її вирішення.

ІРЦ здійснюють консультативну діяльність з батьками (законними представниками) та педагогічними працівниками. Консультації надаються за запитом та проводиться в індивідуальній та груповій формі роботи.

Фахівці комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр» Новоград-Волинської міської ради консультують педагогічних працівників закладів освіти з питань розроблення індивідуальної освітньої траєкторії дитини з особливими освітніми потребами, складання та реалізації індивідуальної програми розвитку, аспектів модифікації/адаптації освітньої програми, особливостей організації освітнього середовища. На постійній основі надаються рекомендації щодо проведення корекційно-розвиткових послуг та здійснюється методична допомога з питань організації інклюзивного навчання.

Батьки отримують консультативну підтримку з метою розширення знань та обізнаності про вікові особливості, можливості та перспективи розвитку дітей, які потребують додаткової підтримки та уваги.

Консультування – це ефективна форма роботи з батьками та педагогічними працівниками, яка дозволяє налагоджувати продуктивний контакт задля реалізації спільної мети, а саме розвиток та підтримка дитини з особливими освітніми потребами.

 

Оксана Степанова, фахівець комунальної установи

«Інклюзивно-ресурсний центр» Новоград-Волинської міської ради



« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень