УПРАВЛІННЯ ОСВІТИ І НАУКИ ЗВЯГЕЛЬСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
Міністерство освіти
і науки України
 

В ІРЦ проведено Тиждень толерантності та інклюзії

Дата: 19.11.2022 11:08
Кількість переглядів: 17

У рамках відзначення Міжнародного Дня толерантності з 14 по 18 листопада 2022 року в комунальній установі «Інклюзивно-ресурсний центр» Новоград-Волинської міської ради задля популяризації принципів терпимості, поваги до відмінностей проведено ряд заходів присвячених Тижню толерантності та інклюзії.

Кожен день символізував визначений колір, з допомогою якого фахівці центру транслювали інформацію про те, що всі ми можемо мати спільні ознаки, наприклад відтінок одягу, але в той же час залишаємось неповторними особистостями зі своїми поглядами, переконаннями та прагненнями.

Діти з особливими освітніми потребами, які отримують корекційно-розвиткові послуги в ІРЦ долучилися до спільного конструювання і створили унікальне та неповторне «Місто дружби». Діяльність із конструктором спонукає до творчості, креативного мислення, розумового, морального та естетичного розвитку. Також проведено гру «Добре чи погано», мета якої навчитися розпізнавати добрі та погані вчинки і, по можливості, давати їм оцінку. Фахівці центру через гру формували у малечі здатність активно пізнавати світ, планувати і контролювати власні дії. А найголовніше отримувати задоволення від спільної діяльності

Батьки долучились до створення образу толерантної та інтолерантної особистості. Прийнято вважати, що толерантність є ознакою високодуховного та інтелектуального розвитку як кожної людини окремо, так і суспільства вцілому. Ще раз, переконуємось, що уважність до інших, доброзичливість, здатність бачити і розуміти відмінності – це базові якості, які необхідно формувати з раннього віку.

Проведено онлайн засідання ресурс-студії «Майстерня успіху» з теми «Сенсорна дієта як баланс сенсорної системи». Батьки ознайомилися із сенсорними системами та взаємозв’язком процесів обробки інформації з поведінкою і навчанням дитини. Фахівець ІРЦ Олена МОНЖИЄВСЬКА розкрила питання сенсорної інтеграції, зосередила увагу учасників онлайн заходу на можливості нервової системи інтегровано обробляти сенсорні стимули, що допомагає переносити незнайомі відчуття й сприймати зміни з меншим стресом, збільшувати кількість і якість уваги та повертатися у зону активної працездатності.

На Facebook сторінці ІРЦ опубліковано інформаційну статтю, підготовленою фахівцем ІРЦ Діаною ЛУКАШЕВСЬКОЮ, з теми «Толерантність як риса цивілізованого суспільства», яка має на меті розширити уявлення пересічних жителів Новоград-Волинської міської територіальної громади про толерантну особистість, яка не обмежує себе бар’єрами, упередженим ставленням, прийнятими штампами чи ярликами суспільства, а мислить ширше і сприймає світ у свій його колоритності та різноманітності.

 

Комунальна установа «Інклюзивно-ресурсний центр»

Новоград-Волинської міської ради



« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень