УПРАВЛІННЯ ОСВІТИ І НАУКИ ЗВЯГЕЛЬСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
Міністерство освіти
і науки України
 

Тематичний івент ІРЦ до Великої педагогічної ради

Дата: 24.08.2022 11:17
Кількість переглядів: 26

 

  В рамках Великої педагогічної ради «Тримаємо освітній фронт разом!»
24 серпня 2022 року для вихователів-методистів ЗДО та заступників з навчально-виховної роботи ЗЗСО відбувся тематичний івент “Формула складання індивідуальної програми розвитку. Аспекти створення та типові помилки”.
  Фахівець комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр» Новоград-Волинської міської ради Лілія Васільєва зосередила увагу
учасників на сутності, змісті та формі індивідуальної програми розвитку дитини з особливими освітніми потребами у закладах дошкільної та загальної середньої освіти, актуалізувала відомості про вклад кожного члена команди психолого-педагогічного супроводу у розробку ІПР. Особливу увагу було приділено наповненню пунктів індивідуальної програми розвитку відповідно до особливостей конкретної дитини, рівня її актуальних знань, умінь та навичок, потенційних можливостей та зони найближчого розвитку.
      На конкретних прикладах пунктів ІПР було продемонстровано типові помилки при їх заповненні та наведені примірні приклади вдалого виконання. Також було наголошено на тому, що цілі індивідуальної програми розвитку мають бути конкретними, досяжними, вимірюваними, відповідати системі постановки цілей SMART.
На основі ІПР відбувається реалізація індивідуальної освітньої траєкторії дитини з ООП в закладі освіти, тому надзвичайно важливо ґрунтовно та відповідально підходити до її роробки та реалізації.
Лілія Васільєва, фахівець комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр» Новоград-Волинської міської ради



« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень