УПРАВЛІННЯ ОСВІТИ І НАУКИ ЗВЯГЕЛЬСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
Міністерство освіти
і науки України
 

ІРЦ провів тематичний івент до Великої педагогічної ради

Дата: 23.08.2022 16:30
Кількість переглядів: 215

23 серпня 2022 року в рамках Великої педагогічної ради відбувся тематичний івент «Нормативно-правові аспекти реалізації інклюзивного навчання в умовах воєнного стану». Цільова аудиторія: представники закладів освіти міської територіальної громади, які працюють в інклюзивному просторі та беруть активну участь у навчанні та вихованні дітей із особливими освітніми потребами.

Директор комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр» Новоград-Волинської міської ради Світлана Гонік ознайомила учасників заходу з рядом нормативно-правових документів, які регламентують роботу інклюзивно-ресурсних центрів та закладів освіти, що впроваджують інклюзивне навчання. Зосередила увагу на нових завданнях ІРЦ, особливостях зарахування до інклюзивних груп/класів, надання спектру послуг у відповідності до визначеного рівня підтримки, специфіці проведення корекційно-розвиткових занять з урахуванням безпекової ситуації в територіальній громаді.

Окремо розглядалось питання діяльності команд психолого-педагогічного супроводу, специфіки організації роботи та залученості фахівців ІРЦ. Деталізовано критерії проведення комплексної оцінки за конкретним напрямом/сферою, зосереджено увагу на особливостях підготовки висновків про комплексну психолого-педагогічну оцінку розвитку особи та подальше створення індивідуальної програми розвитку. Надано вичерпну характеристику категорій труднощів осіб з особливими освітніми потребами, зокрема: інтелектуальних, функціональних, фізичних, навчальних та соціоадаптаційних/соціокультурних.

Світлана Гонік зазначила, що визначення рівня підтримки здійснюється для всіх осіб, які проходять комплексну психолого-педагогічну оцінку розвитку, а надання підтримки відповідно до визначеного рівня відбувається лише тоді, коли дитина з ООП здобуває освіту в інклюзивній групі (класі).

Впровадження інклюзивного навчання - це спільний тривалий об’ємний процес, який неможливий без злагодженої роботи ІРЦ та закладів освіти.

 

Комунальна установа «Інклюзивно-ресурсний центр»

Новоград-Волинської міської ради



« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень