УПРАВЛІННЯ ОСВІТИ І НАУКИ ЗВЯГЕЛЬСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
Міністерство освіти
і науки України
 

Онлайн-заняття в «Інклюзивній школі»

Дата: 20.04.2022 15:29
Кількість переглядів: 60

20 квітня 2022 року фахівцем комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр» Новоград-Волинської міської ради Лілією Васільєвою в рамках роботи «Інклюзивної школи» для практичних психологів, вчителів-
логопедів, вчителів-дефектологів закладів дошкільної освіти міської територіальної громади було проведено онлайн-заняття «Робота з висновками про комплексну психолого-педагогічну оцінку розвитку особи за новою формою».
Присутні могли ознайомитися зі змінами до Положення про інклюзивно-ресурсний центр та Порядку організації інклюзивного навчання у закладах дошкільної освіти відповідно до нових вимог. Детально проаналізовано категорії (типи) труднощів та реалізацію освітнього процесу для дитини  з особливими освітніми потребами у інклюзивних групах та групах компенсуючого типу закладів дошкільної освіти відповідно до необхідного рівня підтримки.
  Наголошено на тісній співпраці батьків та усіх фахівців, які залучені до супроводу дитини з ООП. Було актуалізовано завдання та напрямки роботи практичних психологів, соціальних та корекційних педагогів відповідно до Примірного положення про команду психолого-педагогічного супроводу дитини з особливими освітніми потребами в закладі загальної середньої та дошкільної освіти. Зокрема відзначено важливу роль практичного психолога закладу освіти, посиленої уваги якого потребують діти з ООП, їх батьки (законні представники), інші учасники освітнього процесу.

Лілія Васільєва,
фахівець КУ «ІРЦ»
Новоград-Волинської міської ради



« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень