УПРАВЛІННЯ ОСВІТИ І НАУКИ ЗВЯГЕЛЬСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
Міністерство освіти
і науки України
 

Міжнародна онлайн-конференція для фахівців ІРЦ: досвід, практика, перспективи

Дата: 21.04.2021 16:38
Кількість переглядів: 64

Два дні поспіль 20-21 квітня 2021 року фахівці ІРЦ є активними учасниками міжнародної онлайн-конференції на підтримку спеціалістів інклюзивно-ресурсних центрів щодо супроводу дітей із синдромом Дауна в освітньому просторі на тему «46=47. Арифметика перспектив для дітей з синдромом Дауна». Організатори заходу мали на меті створити простір для обміну досвідом щодо створення якісних програм, які допоможуть дітям з особливими освітніми потребами бути включеними в освітній процес, отримувати саме ті навички, які їм потрібні. 

Спікери конференції ознайомили зі статистичними даними щодо кількості дітей з синдромом Дауна, які відвідують дитячі садочки, школи, позашкільні гуртки, закцентували увагу на особливостях розвитку дитини з трисомією. Упродовж конференції предметом обговорення були питання тісної співпраці з батьками та створення успішної ефективної тріади «спеціаліст-батьки-дитина». Ґрунтовно розкриті питання діагностичної та корекційно-розвиткової роботи з дитиною з синдромом Дауна, особливостей її підготовки до відвідування закладу освіти та успішної адаптації до нових умов та подальшого визначення майбутньої професійної траєкторії.

Участь фахівців ІРЦ у подібних заходах дозволяє підвищувати фаховий рівень, опановувати навички ефективної взаємодії та розширювати знання в рамках роботи з дитиною з трисомією.

 

Комунальна установа «Інклюзивно-ресурсний центр»

Новоград-Волинської міської ради


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень