УПРАВЛІННЯ ОСВІТИ І НАУКИ ЗВЯГЕЛЬСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
Міністерство освіти
і науки України
 

Вебінар для педагогічних працівників щодо впровадження оновленого Базового компонента дошкільної освіти (Державного стандарту дошкільної освіти)

Дата: 20.04.2021 15:30
Кількість переглядів: 139

 Обраний Україною шлях до європейської інтеграції зумовлює необхідність системних реформаційних процесів в освітній галузі. Концепція Нової української школи стала орієнтиром на шляху гуманізації та демократизації освітнього процесу закладів загальної середньої освіти. У цьому контексті закономірним є оновлення Базового компонента дошкільної освіти з урахуванням найкращих світових практик.

 15 квітня 2021 року стартував вебінар у режимі онлайн для педагогічних працівників дошкільної ланки щодо впровадження оновленого Базового компонента дошкільної освіти, організований і проведений консультантом ЦПРПП Кондратюк Т.В.

 У вебінарі взяли участь 16 дошкільних навчальних закладів. Серед слухачів були керівники, методисти, педагогічні працівники закладів дошкільної освіти.

 Учасники вебінару мали змогу приєднатись до перегляду презентації, а також отримати ґрунтовні, кваліфіковані рекомендації щодо впровадження оновленого Базового компонента дошкільної освіти.

 Педагогів зосереджено на таких важливих аспектах, як цінність дошкільної освіти; забезпечення її доступності та якості; оновлення змісту відповідно до сучасних суспільних запитів і кращих міжнародних практик.

 У перебігу презентації представлено оновлення Базового компонента дошкільної освіти: організація інклюзивного, безпечного та демократичного освітнього середовища закладу дошкільної освіти, навчання і виховання на основі компетентнісного підходу, важливість заохочення демократичної участі та ініціативи дитини, співпраця освітніх інституцій з родиною та відповідальність батьків, педагогів за розвиток дитини.

Інформацію  про оновлений Базовий компонент дошкільної освіти можна знайти за посиланням:

http://nvmr.osv.org.ua/zakladi-doshkilnoi-osviti-12-31-42-30-09-2020/

 

Тетяна Кондратюк, консультант ЦПР ПП


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень