УПРАВЛІННЯ ОСВІТИ І НАУКИ ЗВЯГЕЛЬСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
Міністерство освіти
і науки України
 

Круглий стіл управління Державної служби якості освіти у Житомирській області

Дата: 15.04.2021 16:53
Кількість переглядів: 61

Фахівці інклюзивно-ресурсного центру Новоград-Волинської міської ради стали учасниками круглого столу на тему: «Інклюзивне навчання: від теорії до результатів», який відбувся 15 квітня 2021 року. Захід організований управлінням Державної служби якості освіти у Житомирській області. Модератори заходу: Тетяна Магдич, головний спеціаліст відділу моніторингу, позапланового контролю та взаємодії з органами місцевого самоврядування управління Державної служби якості освіти в Житомирській області; Віктор Мельничук, головний спеціаліст сектору роботи з експертами управління  Державної служби якості освіти в Житомирській області. Привітав учасників круглого столу Олексій Редько, начальник управління  Державної служби якості освіти в Житомирській області.

Начальник  відділу початкової освіти департаменту інституційного аудиту Державної служби якості освіти України  Валентина Бобир розкрила сутність поняття якісної освіти для кожної дитини з особливими освітніми потребами в садочках та школах.

   Лариса Шевчук, експертка з інклюзивної освіти Ініціативи «Система забезпечення якості освіти» проєкту «Супровід урядових реформ України» ознайомила учасників круглого столу з результатами дослідження якості інклюзивного навчання дітей з ООП.

   Директор ІРЦ Новогуйвинської селищної ради Олена Нікуліна закцентувала увагу на діяльності інклюзивно-ресурних центрів щодо організації навчання дітей з особливими освітніми потребами.

Дмитро Нікулін, вчитель-реабілітолог ІРЦ Новогуйвинської селищної ради ознайомив слухачів з нормативно-правовою базою з питань інклюзивного навчання в закладах освіти.

   Досвідом роботи щодо впровадження інклюзії поділились: Зарічанська загальноосвітня школа І-ІІ ступенів Житомирського району Житомирської області; Житомирська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №5; загальноосвітня Селезіянська школа «Всесвіт» І-ІІІ ступенів м. Житомир.

Питання, які піднімалися під час онлайн-заходу є на часі, висвітлена інформація змістовна та актуальна. Щиро дякуємо за можливість долучитись до круглого столу та розширити власні знання.

 

Вікторія Ридецька,

вчитель-логопед «Інклюзивно-ресурсного центру»

Новоград-Волинської міської ради

 

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень