УПРАВЛІННЯ ОСВІТИ І НАУКИ ЗВЯГЕЛЬСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
Міністерство освіти
і науки України
 

КОЛЕГІЯ УОН

Дата: 04.02.2021 16:59
Кількість переглядів: 66

 

04.02.2021 в онлайн режимі відбулася розширена колегія управління освіти і науки Новоград-Волинської міської ради. Відповідно до плану, який озвучила начальник управління освіти і науки Т.В. Ващук, розглянуто актуальні для сьогодення питання освіти: дистанційне навчання та цифровізація освіти.

Учасники колегії опрацювали результати соціологічного  опитування  щодо ефективності організації дистанційного навчання в закладах громади, яке проводилося серед батьків (результативність 2019-2020 навчального року) та серед адміністрації закладів загальної середньої освіти (результативність 2020-2021 навчального року). Результати дослідження свідчать про те, що ефективність дистанційного навчання у 2020-2021 навчальному році значно покращилася, що є результатом освоєння педагогічними працівниками нових методик, способів комунікації, електронних сервісів та платформ тощо. Окрім того, наказом МОН України від 08.09.2020 року №115 затверджено нове Положення про дистанційну форму здобуття повної загальної середньої освіти. Слід зазначити про те, що більшість респондентів опитування вважає, що дистанційна освіта не може замінити справжнього очного навчання, а  найбільшою проблемою в організації дистанційного навчання вбачають відсутность достатнього технічного забезпечення учасників освітнього процесу, яке у відповідності до наказу МОН України має забезпечувати засновник. Саме тому, колегією прийнято рішення про необхідність подання клопотання керівниками закладів освіти засновнику щодо сприяння у придбанні технічного оснащення, яке відповідає вимогам організації сучасного освітнього процесу.

В роботі колегії взяли участь представники литовської компанії  «Nevda»: радник правління Андрей Ярмолкович, керівник представництва в Україні Анна Суржа, консультант Юрій Зимовець, які презентували  учасникам колегії електронну систему документообігу «Моя школа», досвід якої впроваджено в Литві та  в різних областях України.

01.02.2021 на сайті МОН України оприлюднено інформацію щодо підключення закладів освіти до системи Е-журналів та Е-щоденників, відповідно до якої використання та підключення до програмних продуктів освітнього спрямування є добровільним рішенням закладу освіти.

У підсумку визначено, що дистанційне навчання є перспективною сферою розвитку освіти в умовах її цифровізації.

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень