УПРАВЛІННЯ ОСВІТИ І НАУКИ ЗВЯГЕЛЬСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
Міністерство освіти
і науки України
 

Підсумки сертифікації педагогічних працівників

Дата: 04.01.2022 09:38
Кількість переглядів: 82

Сертифікація вчителів стала одним із чинників підвищення якості освіти. Власне, маємо зміни парадигми оцінки якості викладання в Новій українській школі, а отже — і якості засвоєння знань учнями, на що запит суспільства в нашій країні високий.

Сертифікація педагогічних працівників - це ЗНО з професійних компетентностей педагогічного працівника, зокрема з педагогіки та психології, практичних вмінь застосування сучасних методів і технологій навчання, це вміння зробити самооцінювання власної педагогічної майстерності, це можливість представити свій практичний досвід роботи відповідно до критеріїв, зазначених у Методиці експертного оцінювання професійних компетентностей учасників сертифікації шляхом вивчення їх практичного досвіду роботи.

Сертифікація педагогічного працівника відбувається на добровільних засадах виключно за його ініціативою. Це професійне випробування складається з трьох етапів:

- незалежного тестування учасників сертифікації;

- самооцінювання учасниками сертифікації власної педагогічної майстерності;

- вивчення практичного досвіду роботи учасників сертифікації.

Із запровадженням сертифікації вчителі отримали можливість ділитися своїми напрацюваннями, перевіряти їх на «сприйняття колег», рости у кваліфікації та професії. І врешті — більше заробляти. Адже, успішно здоланий марафон сертифікації - це плюс 20 % надбавки до зарплати, а також зарахування чергової/позачергової атестації, підстава для присвоєння відповідної кваліфікаційної категорії та звання.

У 2021 році успішно пройшли сертифікацію 8 учителів початкових класів Новоград-Волинської міської територіальної громади:

Піголь Інна Олександрівна, вчитель початкових класів ЗОШ№2;

Медецька Вікторія Валеріївна, вчитель початкових класів Ліцею №4;

Данілова Тетяна Миколаївна, вчитель початкових класів ЗОШ №5;

Бондарчук Людмила Дмитрівна, вчитель початкових класів ЗОШ №5;

Бабич Алла Михайлівна, вчитель початкових класів Ліцею №11;

Громнадзька Наталія Євстахіївна, вчитель початкових класів Ліцею №11;

Кузнецова Анастасія Олексіївна, вчитель початкових класів Ліцею №11;

Ткачук Алла Сергіївна, вчитель початкових класів Ліцею №11.

Управління освіти Новоград-Волинськї міської ради , Центр професійного розвитку педагогічних працівників вітають вчителів і бажають успіхів у реалізації реформи «Нова українська школа»! Зичимо міцного здоров’я, оптимізму, творчого пошуку, вдалих знахідок та успішних звершень задуманих справ, єдності у відстоюванні професійних інтересів, талановитих і небайдужих вихованців!



« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень