УПРАВЛІННЯ ОСВІТИ І НАУКИ ЗВЯГЕЛЬСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
Міністерство освіти
і науки України
 

Навчально-методичний семінар «Комунікуємо, обмінюємося досвідом»

Дата: 17.06.2022 09:28
Кількість переглядів: 79

  На виконання наказу УОН від 12.05.2022 р.  № 98 «Про виконання рішення колегії управління освіти і науки» центром професійного розвитку педагогічних працівників Новоград-Волинської міської ради при підтримці управління освіти і науки, адміністрації закладів загальної середньої освіти у період з 14 по 16 червня 2022 року організований та проведений навчально-методичний семінар «Комунікуємо, обмінюємося досвідом» для адміністрації ЗЗСО  щодо використання електронних освітніх платформ ЗЗСО Новоград-Волинської міської територіальної громади.

     З вітальним словом до учасників семінару звернулася Тамара ГОНЧАРУК, заступник начальника управління, наголосивши на результатах моніторингу щодо організації дистанційного навчання в умовах воєнного стану в закладах освіти громади.

     Впродовж трьох днів заклади загальної середньої освіти, які мають чималий досвід роботи щодо використання електронних освітніх платформ та сервісів для дистанційного навчання щедро ділилися досвідом роботи з учасниками семінару. Директори ЗЗСО, заступники директорів з навчальної виховної роботи, класні керівники, учителі-предметники, учителі-батьки знайомили колег з можливостями використання електронних освітніх ресурсів для ефективної організації освітнього процесу. Це і ведення шкільної документації (електронні журнали, електронні щоденники, облік відвідування), формування розкладу уроків, проведення онлайн-уроків, підготовка завдань учням, використання електронних підручників, контроль за виконанням домашніх завдань здобувачами освіти, організація зворотного зв’язку з учнями та їх батьками.

     Активну участь у проведенні навчально-методичного семінару взяли  педагоги Ліцею № 11, ЗОШ № 7, Ліцею № 4, ЗОШ № 5, ЗОШ № 10, адже за останні декілька років, у зв’язку з поширенням на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19 та карантинних обмежень, вищезазначені заклади освіти напрацювали значний досвід роботи щодо  використання електронних освітніх платформ.

     З роботою по веденню шкільної документації, організацією освітнього процесу, обліком успішності та відвідування уроків здобувачами освіти на платформі «Нові знання» ознайомили учасників семінару адміністрація Ліцею № 11 (Наталія КОВАЛЬЧУК, Світлана СВІТЕЛЬСЬКА-ДІРКО, Оксана АНДРІЙЧУК) та учителі (Валерій КОСЕНКО, Ярослава ХАРЧЕНКО). Варто зазначити, що «Нові знання» пов’язані із системою ІСУО, що полегшує вибірку необхідних даних і дає надійні алгоритми захисту інформації від несанкціонованого використання. 

     Учасники освітнього процесу ЗОШ № 7 працюють в Google Workspace (G Suitefor Educasion). Директор школи Віктор ОВДІЮК та вчитель інформатики Анатолій САХНО поінформували присутніх про тонкощі роботи в Google Workspace та організували практичні заняття для колег у кабінеті інформатики. Учасники семінару старанно виконували завдання, запропоновані вчителем, та працювали з додатками Google Workspace.

   Не менш цікавою та доступною для всіх учасників освітнього процесу є платформа HUMAN, яку використовує ЛІЦЕЙ № 4. Валентина СІЛЬВЕРТЮК, директор ліцею № 4, Людмила МАКАРЧУК,заступник директора, Оксана ЛУК’ЯНЧУК, учитель інформатики, презентували освітянам роботу педагогічного колективу на платформі HUMAN. Педагоги продемонстрували елементи підготовки вчителя до уроку, перевірку домашніх завдань, складання розкладу занять тощо.

  Досвід роботи у Microsoft Teams змістовно представила адміністрація ЗОШ № 5. Лариса КАПЧИНСЬКА, директор закладу освіти, звернула увагу присутніх на аналітичну інформацію від  Microsoft Teams з використанням   даних про залучення учнів на заняттях за допомогою інтуїтивно зрозумілої інформаційної панелі, захист від онлайн-загроз, підтримку та передові методики роботи в Microsoft Teams. Анжеліка САВЧЕНКО, заступник директора, надала детальну інформацію щодо роботи шкільних предметних комісій та організацію роботи педагогічного колективу з батьками та учнями у дистанційному форматі.

  Насиченим і плідним відбулося спілкування колег під час семінару на базі ЗОШ № 10. Директор школи Наталія ВАГНЕР та  голови шкільних предметних комісій організували роботу навчально-методичного семінару у формі локацій. Учителі ЗОШ № 10 презентували досвід роботи у Google Workspace на уроках математики, інформатики, англійської мови, початкових класів. Використання додатків Google надає вчителю широкі можливості як для корпоративної роботи так і для ефективного навчання учнів. Зацікавив присутніх і додаток «Storyjumper» для створення власних інтерактивних аудіокниг та використання у навчальній діяльності віртуальної дошки «iDroo».

 Під час зустрічей на базі закладів освіти учасники семінару обмінювалися враженнями з колегами, здобутою інформацією, досвідом роботи у дистанційному та змішаному форматі. Варто зазначити, що педагоги завдяки власній наполегливій праці, самоосвіті, інтуїтивним прагненням до пізнання навчилися використовувати сучасні веб-ресурси та сервіси для щоденної копіткої освітянської праці.

 

  

 



« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень