УПРАВЛІННЯ ОСВІТИ І НАУКИ ЗВЯГЕЛЬСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
Міністерство освіти
і науки України
 

Робота вчителя-логопеда в аспекті інклюзивної освіти

Дата: 06.12.2021 09:55
Кількість переглядів: 94

Робота вчителя-логопеда в аспекті інклюзивної освіти                                                                 

3 грудня 2021 року вчитель-логопед комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр» Новоград-Волинської міської ради Вікторія Ридецька провела онлайн заняття в «Інклюзивній школі».
 Тема зустрічі:«Робота вчителя-логопеда в аспекті інклюзивної освіти». Цільова аудиторія: вчителі-логопеди закладів освіти міської територіальної громади.
 Вікторія Ридецька зазначила, що в питанні інклюзивного навчання наша держава зробила потужний крок вперед.  Продемонструвала графіки з показниками, які відображають динаміку зростання кількості дітей, які потребують додаткової підтримки та індивідуального підходу, а відтак збільшення інклюзивних класів/груп. Наголосила на важливості роботи вчителя-логопеда з дітьми з особливими освітніми потребами. Провела бліц-опитування щодо роботи в команді психолого-педагогічного супроводу, розкрила її склад та функції. Звернула увагу на основні задачі асистента вихователя/вчителя та асистента дитини. Надала орієнтовний перелік нормативно-правових документів, якими слід користуватись при організації інклюзивного навчання. Проговорила про важливість роботи закладів освіти в автоматизованій системі ІРЦ.  З цього питання поділилась досвідом вчитель-логопед ЗДО № 1 «Джерельце» Інна Левкович. Вікторія Ридецька охарактеризувала основні новації у роботі інклюзивно-ресурсних центрів, розкрила поняття «рівнів підтримки». Захід супроводжувався презентаційними матеріалами. Дякуємо всім учасникам за зворотній зв’язок та активність.
Вікторія Ридецька, вчитель-логопед
КУ «Інклюзивно-ресурсний центр»
Новоград-Волинської міської ради



« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень