УПРАВЛІННЯ ОСВІТИ І НАУКИ ЗВЯГЕЛЬСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
Міністерство освіти
і науки України
 

Заходи до Тижня толерантності та інклюзії

Дата: 20.11.2021 16:43
Кількість переглядів: 72

Заходи до Тижня толерантності та інклюзії

   В рамках відзначення Міжнародного дня толерантності фахівці комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр» Новоград-Волинської міської ради з 15 по 19 листопада підготували ряд інформаційно-просвітницьких матеріалів.
  Метою проведення Тижня толерантності та інклюзії є формування правильного уявлення про толерантну поведінку, почуття поваги один до одного, моральних цінностей, вияву терпимості до відмінностей між людьми.
Толерантність як норму сучасного цивілізованого світу продекламовано в Резолюції Генеральної Конференції ЮНЕСКО 16 листопада 1995 року як «Декларацію принципів толерантності». З того часу цей день щороку відзначається як Міжнародний день толерантності по усій планеті. ЮНЕСКО окреслив поняття толерантності, як гармонію в різноманітності, як пошану, ухвалення та розуміння різноманітності культур, самовираження та способів проявів людської індивідуальності.
  На Facebook-сторінці та YouTube-каналі ІРЦ було розміщено тематичну рубрику «Книжкова полиця. Інклюзивна освіта», в якій представлено методичну та фахову літературу для батьків, педагогів та спеціалістів, які працюють із дітьми з особливими освітніми
потребами.
   Фахівці інклюзивно-ресурсного центру створили відео-презентацію «Толерантність різними мовами світу», в якій висвітлено значення даного слова, його зміст і розуміння на багатьох континентах земної кулі. Толерантність – це необхідна умова спілкування. Від толерантності кожного із нас залежить культурний і моральний розвиток в суспільстві. Відео-анімація «Дієта толерантності» закликає дітей та
дорослих ставати краще з кожним днем, самореалізовуватися, самовдосконалюватися, виховувати в собі ті якості, що будуть наповнювати наше буття тільки позитивними емоціями та пам’ятати про те, що кожна людина неповторна. Відео-ролик за участю фахівців КУ «ІРЦ» «Інклюзивна освіта: шлях у майбутнє» у доступній формі презентує основні принципи впровадження інклюзивного навчання, знайомить з поняттями «інклюзія» та «дитина з особливими освітніми потребами» У публікації «Толерантність – гармонія в різноманітті», яка
була розміщена на Facebook-сторінці інклюзивно-ресурсного центру, було підкреслено, що толерантність - це перш за все культурне спілкування з оточуючими, допомога близьким і чужим людям, вміння підтримати і в радості і в горі, поважати, шанувати і передавати з покоління звичаї, традиції і навички нашого народу.
Творити добро – ось заклик толерантності, гідний вчинок кожної людини, кожного громадянина.
Запропоновані матеріали орієнтовані на учнівську, педагогічну та батьківську аудиторію.
   Комунальна установа «Інклюзивно-ресурсний центр» щиро дякує закладам освіти, батькам, дітям та всім небайдужим, хто долучився до проведення тематичного тижня, тим самим сприяючи вихованню дитячої толерантності як інтегративної якості особистості.

Оксана Степанова, вчитель-логопед
комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр»
Новоград-Волинської міської ради



« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень