УПРАВЛІННЯ ОСВІТИ І НАУКИ ЗВЯГЕЛЬСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
Міністерство освіти
і науки України
 

Відкрите засідання ресурс-студії «Майстерня успіху»

Дата: 29.11.2021 16:17
Кількість переглядів: 90

 

Відкрите засідання ресурс-студії «Майстерня успіху»
26 листопада 2021 року відбулось відкрите засідання ресурс-студії «Майстерня успіху» для батьків, які виховують дітей з особливими    освітніми потребами.

 Тема чергової зустрічі «Громада рівних можливостей:актуально про інклюзію». Учасниками заходу були Борис Н.П., заступник міського голови, Ващук Т.В., начальник управління освіти і науки, Гонік С.Ю. директор комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр» Новоград-Волинської міської ради, фахівці ІРЦ, адміністративний корпус освітніх закладів з інклюзивним навчанням та батьки, які виховують дітей з ООП.
 Наталія Борис наголосила на важливості практичного впровадження інклюзивного навчання, оскільки реалізація права на освіту кожної дитини без виключення - це важливий сегмент розвитку суспільства, який чітко вказує на рівень цивілізованості та розвиненості нації.
 Тетяна Ващук наголосила на динаміці зростання кількості дітей, які потребують додаткової підтримки та індивідуального підходу, а відтак збільшення кількості інклюзивних груп/класів та пропорційного підвищення кількості асистентів вихователів та асистентів вчителів. Розкрила питання про порядок та умови надання освітньої субвенції на підтримку дітей з особливими освітніми потребами.
 Світлана Гонік зосередила увагу учасників заходу на новаціях у роботі інклюзивно-ресурсних центрів, зокрема щодо змін механізму проведення комплексної психолого-педагогічної оцінки розвитку особи, введення поняття «рівні підтримки», особливостей надання додаткових психолого-педагогічних та корекційно-розвиткових послуг на базі ІРЦ, важливості налагодження конструктивної та продуктивної співпраці між батьками, які виховують дітей з ООП та закладом освіти.
 Вікторія Ридецька, вчитель-логопед ІРЦ, провела бліц-опитування щодо ролі батьків, як постійних учасників команди психолого-педагогічного супроводу дитини з ООП.
 Ірина Кулик, вчитель-реабілітолог ІРЦ, ознайомила присутніх щодо ролі та завдань асистента вихователя/вчителя в інклюзивній групі чи класі, розкрила функції асистента дитини.
 Олена Корицька, практичний психолог ІРЦ, запрезентувала Youtube-канал, Facebook-сторінку, сайт комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр» та офіційну сторінку центру на сайті управління освіти і науки, як зручні та сучасні засоби комунікації, де на постійній основі розміщуються інформаційно-просвітницькі матеріали для фахівців, вчителів та батьків.
 У форматі конструктивного діалогу обговорювались питання впровадження інклюзивного навчання в закладах освіти Новоград- Волинської міської територіальної громади.
  Щиро дякуємо всім учасникам за ініціативність, активність та бажання співпрацювати задля реалізації спільної мети - успішного розвитку дитини із особливими освітніми потребами.

 

Світлана Гонік, директор

комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр»
Новоград-Волинської міської ради

 

 



« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень