УПРАВЛІННЯ ОСВІТИ І НАУКИ ЗВЯГЕЛЬСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
Міністерство освіти
і науки України
 

Тематичний івент фахівців ІРЦ про організацію роботи з дітьми з РАС у ЗЗСО

Дата: 26.08.2021 13:18
Кількість переглядів: 87

   25 серпня 2021 року в рамках Великої педагогічної ради «Шукаємо сенси в освіті разом», практичними психологами комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр» Новоград-Волинської міської ради Лілією Васільєвою та Оленою Корицькою було проведено тематичний івент «Актуальні питання щодо організації інклюзивного навчання в закладі загальної середньої освіти дітей з розладами аутистичного спектру». До заходу долучилися практичні психологи, асистенти вчителів та педагоги, які працють в інклюзивних класах з дітьми з РАС.

   Світлана Гонік, директор ІРЦ відмітила тенденцію зростання кількості осіб зі складними порушеннями розвитку, зокрема й з розладами аутистичного спектру, та відзначила, що такі діти потребують особливої уваги і від того, які стратегії буде обрано в закладі освіти напряму залежить їх подальший процес адаптації та соціалізації, засвоєння відповідних знань умінь та навичок.

    Фахівці ІРЦ зактуалізували уявлення присутніх про розлади спектру аутизму, проаналізували особливості розвитку дітей з РАС, їх сильні та слабкі сторони, чітко визначили основні напрямки робити щодо попередження негативних явищ та підсилення потенційних можливостей дітей у процесі адаптації та соціалізації в закладі загальної середньої освіти, надали рекомендації з організації умов успішного навчання та використання ефективних прийомів у роботі з дітьми з аутизмом. Практичними психологами було підготовлено тематичний буклет «ТОП-найважливіших стратегій при роботі з дитиною з розладами аутистичного спектру», який запрезентовано та поширено серед учасників заходу.

      Учасники івенту відзначили багатоманітність та користь отриманої інформації, сформували запити.

Підбиваючи підсумки, педагогічні працівники відзначити ґрунтовну підготовку фахівців, окреслили актуальність висвітленої інформації та висловили побажання й надалі розширювати теоретичні та практичні аспекти роботи з даною категорією дітей.

Комунальна установа «Інклюзивно-ресурсний центр»
Новоград-Волинської міської ради



« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень