УПРАВЛІННЯ ОСВІТИ І НАУКИ ЗВЯГЕЛЬСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
Міністерство освіти
і науки України
 

ІРЦ провів тематичний івент до Великої педагогічної ради

Дата: 19.08.2021 14:40
Кількість переглядів: 107

     19 серпня 2021 року відбувся тематичний івент до Великої педагогічної ради з теми «Аспекти розробки індивідуальної програми розвитку в закладі освіти як діючого інструменту індивідуалізації навчання дитини з ООП. Алгоритм створення ІПР в системі автоматизації роботи інклюзивно-ресурсних центрів». До заходу долучилися представники закладів освіти міської територіальної громади, які працюють в інклюзивному просторі та беруть активну участь у навчанні та вихованні дітей із особливими освітніми потребами.
        Директор комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр» Новоград-Волинської міської ради Світлана Гонік розкрила нормативно-правові аспекти розробки та реалізації ІПР в закладах освіти. Зазначила, що основна її ціль – побудова якісного навчального процесу для дитини з особливими освітніми потребами у відповідності до реальних можливостей, виходячи з особливостей її розвитку та освітніх потреб. Зосередила увагу присутніх на тому, що створення та реалізації індивідуальної програми розвитку це командна робота, яка потребує ретельного дотримання основних етапів, зокрема:
        • збору інформації про дитину;
        • створення проєкту ІПР;
        • засідання команди психолого-педагогічного супроводу, затвердження ІПР;
        • реалізації програми;
        • перегляду, оцінки, внесення змін.
      З типовою формою ІПР для ЗЗСО та основними аспектами її оформлення присутніх ознайомила вчитель-реабілітолог ІРЦ Ірина Кулик. На тематичному івенті розглянуто основні складові документу та надані чіткі
рекомендації щодо їх заповнення.
   Особлива увага педагогічних працівників була зосереджена на алгоритмі створення ІПР в системі автоматизації роботи інклюзивно-ресурсних центрів (далі – АС «ІРЦ»).
      Світлана Гонік зазначила основну мету роботи порталу, визначила переваги та можливості АС «ІРЦ» для закладів освіти. Присутні ознайомилися з етапами входу в систему та чіткими кроками створення індивідуальної програми розвитку онлайн на електронному ресурсі.
    Тематичний івент проходив в форматі конструктивного діалогу. Педагогічні працівники закладів освіти зазначили, що система автоматизації роботи інклюзивно-ресурсних центрів значно полегшує та прискорює процес створення ІПР.

Комунальна установа "Інклюзивно-ресурсний центр"
Новоград-Волинської міської ради



« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень