УПРАВЛІННЯ ОСВІТИ І НАУКИ ЗВЯГЕЛЬСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
Міністерство освіти
і науки України
 

Відбулось засідання круглого столу за участю представників галузей освіти, охорони здоров’я, соціальної сфери та батьків, які виховують дітей з особливими освітніми потребами

Дата: 07.06.2021 13:00
Кількість переглядів: 318

   4 червня 2021 року в комунальній установі «Інклюзивно-ресурсний центр» Новоград-Волинської міської ради відбулось засідання круглого столу на тему «Міжвідомча співпраця інклюзивно-ресурсного центру: партнерство, стратегії, методика».
   Метою заходу було: розроблення чіткого маршруту для батьків, для забезпечення своєчасної, кваліфікованої та якісної допомоги дітям з особливими потребами; підвищення якості організації надання ефективної допомоги дітям з особливими освітніми потребами в межах територіальної громади; розширення знань батьків про допомогу, яку надають заклади охорони здоров’я; знаходження компромісних варіантів розв’язання труднощів, які виникають у процесі інклюзивного навчання; налагодження партнерської співпраці батьків дітей з ООП з установами та закладами освіти, соціальної сфери, охорони здоров’я міської ТГ; підвищення ролі батьків дітей з ООП у впровадженні інклюзивної освіти.
   Учасниками засідання стали представники галузей освіти, охорони здоров’я, соціальної сфери та батьки, які виховують дітей з особливими освітніми потребами.
  Світлана Сімак, сімейний лікар комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Новоград- Волинської міської ради, ознайомила присутніх з системою послуг, які надаються дітям «групи ризику» на ранньому етапі їх розвитку.
   Про зміст та форми роботи центру комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю Новоград-Волинської міської ради з дітьми «групи ризику» розповіла Оксана Ольшевська, т.в.о директора центру.
  Тетяна Ващук, начальник управління освіти і науки Новоград-Волинської міської ради розкрила основні аспекти забезпечення якісного інклюзивного навчання в закладах освіти міської територіальної громади, зазначивши динаміку чисельності інклюзивних груп та класів в садочках та школах.
   Світлана Гонік, директор комунальної установи «Інклюзивно- ресурсний центр» міської ради зосередила увагу учасників заходу на специфіці визначення особливих освітніх потреб дитини та визначенні її подальшого освітнього маршруту.
   Вікторія Лесик, завідувачка ЗДО № 1 розкрила питання сутності організації інклюзивного навчання в закладах дошкільної освіти.
  Людмила Харченко, практичний психолог Новоград-Волинського медичного фахового коледжу, представник міської громадської організації «Гармонія+» наголосила на важливості командної співпраці батьків, закладів
та установ громади як гарантії реалізації можливостей гармонійного розвитку дитини.
  Всі учасники заходу мали змогу поділитися власними думками в рамках обговорюваної теми. Питання, які піднімалися під час засідання є на часі, а висвітлена інформація змістовна та актуальна.
  По завершенню заходу Гонік С.Ю. подякувала за участь в роботі круглого столу та презентувала «Путівник для батьків дітей з особливими потребами», в якому зазначено інформацію про установи, контакти та види діяльностей, які вони здійснюють.
  Сподіваємось, що така плідна співпраця дозволить батькам безперешкодно та своєчасно отримувати спектр послуг для особливих дітей.

Світлана Гонік, директор
комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр»
Новоград-Волинської міської ради



« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень