УПРАВЛІННЯ ОСВІТИ І НАУКИ ЗВЯГЕЛЬСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
Міністерство освіти
і науки України
 

ZOOM-консиліум практичних психологів закладів освіти

Дата: 31.05.2021 14:30
Кількість переглядів: 77

  31 травня відбувся ZOOM-консиліум практичних психологів закладів освіти, що взяли участь в дослідженні рівня післякарантинного професійного стресу та рівня педагогічного вигорання педагогічних працівників. Це дослідження було проведено в період з 17 по 20 травня - за 2 тижні після повернення закладів загальної середньої освіти Новоград-Волинської територіальної громади до традиційного навчання після карантину.
  Слід відзначити, що таке масштабне дослідження - це перша колективна робота психологічної служби новоствореного ЦПРПП.
Для тестування по двох психологічних методиках було створено гугл-форми, посилання на які було надіслано практичним психологам. У свою чергу саме практичні психологи закладів освіти громади мотивували педагогічні колективи до проходження опитування.
Дуже приємно, що в закладах освіти є довіра до працівників психологічної служби. Про це свідчить те, що в опитуванні взяли участь більш ніж 66% педагогів закладів освіти, в яких працюють практичні психологи. Найкращий відсоток участі (від 100 до 70%) у Великомолодьківській ЗОШ І-ІІІ ступенів, ЗОШ № 7, № 9, Ліцеях № 1, № 4, № 11, Пилиповицькій ЗОШ І-ІІІ ступенів. Для автоматичної обробки результатів опитування було використано спеціально розроблене програмне забезпечення.
  Вже 25 травня всі практичні психологи закладів освіти отримали на свої електронні адреси результати опитування з графіками та відповідними рівнями професійного стресу та професійного вигорання педагогічних працівників. На консиліумі відбулося саме обговорення результатів по закладах та в розрізі колективної участі.
  Далі – окреслені перспективні плани на наступні кроки роботи психологічної служби. Розробка та впровадження рекомендацій, індивідуальних занять та тренінгів із профілактики професійного вигорання педагогічних працівників, особливо – у період виходу з можливих наступних локдаунів.



« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень