УПРАВЛІННЯ ОСВІТИ І НАУКИ ЗВЯГЕЛЬСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
Міністерство освіти
і науки України
 

Участь практичного психолога ІРЦ в онлайн-семінарі

Дата: 31.05.2021 14:10
Кількість переглядів: 80

  31 травня 2021 року практичний психолог комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр» Новоград-Волинської міської ради Лілія Васільєва взяла участь у онлайн-семінарі «Особливості діяльності практичного психолога ІРЦ: психодіагностичний інструментарій», який на базі КЗ «Житомирський ОІППО» ЖОР провели фахівці ресурсного центру підтримки інклюзивної освіти.
  Ольга Голентовська, завідувачка РЦПІО, окреслила загальні закономірності та інтегральні показники розвитку дитини, на які спирається практичний психолог інклюзивно-ресурсного центру у своїй роботі, охарактеризувала основні методи вивчення дитячої особистості, актуалізувала знання фахівців про типи порушень психічного та
особистісного розвитку, проаналізувала можливі специфічні реакції дитини у процесі обстеження, а також розповіла про використання діагностичного мінімуму практичних психологів та критерії відбору методів дослідження. Особливу увагу звернула на інструментарій для скринінгу особливостей розвитку дитини.
  Антоніна Гуменюк, методист РЦПІО, розкрила практичні аспекти використання різноманітних арт-терапевтичних технік для діагностичної та корекційно-розвиткової роботи.
  На завершення О.Голентовська наголосила на важливості профілактики професійного вигорання та вчасного відновлення особистих ресурсів фахівців інклюзивно-ресурсних центрів.
  Висловлюємо щиру вдячність за можливість підвищити свій фаховий рівень та поповнити психодіагностичний інструментарій сучасними методиками.
Лілія Васільєва, 
Практичний психолог КУ «ІРЦ»
Новоград-Волинської міської ради



« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень