УПРАВЛІННЯ ОСВІТИ І НАУКИ ЗВЯГЕЛЬСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
Міністерство освіти
і науки України
 

Міжнародний день англійської мови в закладах загальної середньої освіти Новограда-Волинського

Дата: 27.04.2021 23:52
Кількість переглядів: 485

23 квітня в закладах загальної середньої освіти Новограда-Волинського відзначили Міжнародний день англійської мови (English Language Day).

English Language Day було засновано ООН у 2010 році, дата 23 квітня була вибрана як день, коли традиційно відзначається день народження та день смерті Вільяма Шекспіра.

У закладах освіти Новограда-Волинського Міжнародний день англійської мови активно святкують із 2016 року – Року англійської мови в Україні.

Цьогоріч у межах свята в Ліцеї №1 імені Лесі Українки із учнями 7-А класу проведено урок-гру «Поринь в англійську» (учитель Савчук Т.А), здобувачами освіти 7-Б, 7-В, 5-А класів - вікторину «Що я знаю про Великобританію» (учитель Колесник О.В.),  третьокласники взяли участь у квесті «Англійська – це цікаво» (учитель Морозюк О.М.),  четвертокласники – в інтелектуально-пізнавальній програмі «Who knows English better» (учитель Коваленко Л.В.).

У ЗОШ №2 для учнів 1-2 класів організовано конкурс-вікторину «Wild animals» (учитель Лєвоха О.В.); рухливі ігри та пісеньки-руханки англійською мовою на перервах з учнями 2-4 класів виконували учителі Митюк І.В. та Годун Л.В.; 4-Б клас погрався у Quest-game «London sightseeing bus tour» (учитель Кравчук Т.М.); 8-мі класи переглянули та обговорили відео про життя і творчість В. Шекспіра «Famous people. William Shakespeare» (учитель Босс О.О.); 9-11 класи - Handwriting Personality Quiz «What does your handwriting say about you?» (учитель Босс О.О.).

Чала О.І., Ющенко Ю.В., учителі ЗОШ №3, у 1-х класах провели захід «English is fun», у 6-х класах створили проєкт «Why do you like English?», провели показовий урок у 3-Б класі «Planet Earth», виховну годину в 9-А класі «Do you speak English?».

Святковий настрій та мовну атмосферу у Ліцеї № 4 у Всесвітній день англійської мови створювали за допомогою музики, конкурсів, плакатів, стіннівок, демонстрацій фільмів та відеороликів, перегляду і обговорення презентацій, квестів іноземними мовами та інших інтерактивних заходів.

Початок дня розпочався виставкою малюнків-ілюстрацій здобувачів освіти 1-4 класів «The magic world of English». Під час уроків для  першокласників була організована гра-квест «ABC with Smiling Samу». Вчителі англійської мови та здобувачі освіти других  класів створювали колаж «Traditional Ukrainian food». Дуже жваво та креативно пройшли уроки-вікторини  «Fun with English» та «Travelling to Wonderland» у третіх класах. Учні четвертих класів на уроках відправились у віртуальну подорож англомовними країнами, переглядали фільми, мультфільми англійською мовою та виконували цікаві завдання. Кульмінацією дня стало знайомство на перервах учнів 1-4 класів з англійськими іграми, підготовленими вчителями.

У ЗОШ №5 теж проведено низку заходів: лексичну гру «Magic flower» (3-4 класи), граматичну гру «Go straight on! (7-8 класи, онлайн), інтелектуальну гру «Step by Step» (5 класи, онлайн), конкурс на кращий відеоролик «The best day trip to a nearby area» (10 клас, онлайн).

Із учнями 9-х класів ЗОШ №6 була проведена віртуальна подорож до визначних місць Великої Британії та Північної Ірландії «Virtual journey to the UK» в рамках дистанційного навчання (учитель  Кушко О.А.). Матвієнко В.В. провела з учнями 3-х класів «English Express», де учні мандрували зупинками, виконуючи різноманітні лексико-граматичні та творчі завдання. З метою підвищення рівня мотивації учнів та створення умов кращого сприйняття англійської мови на слух,  учні  8-х  класів переглянули відеофільм «Window on Britain», при цьому виконуючи завдання on line .

У ЗОШ №7 під час проведення онлайн-уроків англійської мови вчителі Крижановська О.О. , Пасічник Т.А. разом із учнями поринули у світ великого майстра В.Шекспіра. Переглядали відео, декламували вірші та провели  «English quest», присвячений життю та творчості Шекспіра. Мельничук В.І., Бойко О.В. з учнями 3-4 класів провели брейн-ринг «English is fun».

У ЗОШ №8 учитель Козачук Л.М. провела майстер-клас «Адаптація навчального матеріалу уроків англійської мови до онлайн-формату». 21.04.2021 року учителем  англійської мови Микитюк Ю.О.  був проведений відкритий урок у 3-Б класі  на тему «Everything is good in its season». Напередодні Дня англійської мови Семенюк В. Ю. у 6 класі провела відкритий онлайн-урок «Easter celebration in Ukraine and Great Britain».

Учні перших класів ЗОШ №9  виконали проєктну роботу «Моя улюблена літера англійського алфавіту» і шляхом голосування вибирали найкращу. Учні 8-х класів ознайомились із біографією та творчістю В.Шекспіра. Одинадцятикласники  переглянули відео про виникнення цього свята та виконали онлайн-тест  на сайті Британської Ради.

Учителі англійської мови ЗОШ №10 художньо-естетичного профілю 19-23 квітня 2021 року з нагоди святкування Міжнародного дня англійської мови провели креативні заняття, інтелектуальні та розважальні ігри, вікторини, віртуальні подорожі для вдосконалення навичок й умінь іншомовного монологічного та діалогічного мовлення учнів.  Опанасюк Л.В. у 4-А класі «Інтелект України» провела урок «Famous people» за підручником «Zoom in 5», у 7-А класі - онлайн-урок з англійської мови на тему «William Shakespeare - one of Britain's most famous and influential playwrights», у 9-11 класах провела онлайн-марафон «English Language Day», використовуючи матеріали з сайту British Council

У Ліцеї №11 учні 9-А класу взяли участь у конкурсі на кращу декламацію вірша  «To a False Friend», учні початкової школи захищали проєкти «Where were you on Sunday?», відвідали інтегрований урок «English is FUN!», цікавий урок-гру «My favourite food» (2-А клас), взяли участь у вікторині «Around the world» (4-В клас), а наймолодші, учні 1 класу, інсценізували казку «Ріпка» англійською мовою.

Не секрет, що англійська мова є найбільш вживаною на планеті, нею володіють 1,4 мільярди людей. Знання цієї мови відкриває безліч дверей до успішної кар’єри, вражаючих подорожей і нових знайомств з цікавими людьми. Відрадно, що це усвідомлюють здобувачі освіти та їхні наставники із закладів освіти Новограда-Волинського.

 

 Олена Огородник, консультант центру професійного розвитку педагогічних працівників

 

 

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень