УПРАВЛІННЯ ОСВІТИ І НАУКИ ЗВЯГЕЛЬСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
Міністерство освіти
і науки України
 

ІРЦ активно долучився до Всесвітнього дня поширення інформації про аутизм

Дата: 05.04.2021 15:12
Кількість переглядів: 75

2 квітня - Всесвітній день поширення інформації про аутизм, що відзначається щорічно починаючи з 2008 року.  День поширення інформації про аутизм встановлений резолюцією Генеральної асамблеї ООН від 18 грудня 2007 року.

Фахівці комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр» Новоград-Волинської міської ради провели цілий ряд заходів на підтримку людей з розладами аутистичного спектру та руйнування стереотипів, які склались у суспільстві.

На Facebook-сторінці  та YouTube-каналі ІРЦ було розміщено тематичну рубрику «Книжкова полиця. Діти з розладами аутистичного спектру», в якій представлена методична, фахова та художня література для дітей, батьків, практичних психологів, педагогів та широкого загалу спеціалістів, які працюють із дітьми з особливими освітніми потребами.

Вчителем-дефектологом Оленою Монжиєвською було підготовлено цикл інформаційно-просвітницьких буклетів «Перші кроки у навчанні імітації», «Ключик до успіху-спілкування», які є корисними як батькам так і педагогам.

В рамках роботи «Інклюзивної школи», яка працює при КУ «ІРЦ» було проведено онлайн-заняття для педагогів, асистентів вихователів/вчителів «Як залучити дитину з розладами аутистичного спектру до ігрової діяльності?». Спікери: практичний психолог Лілія Васільєва та вчитель-дефектолог Олена Монжиєвська презентаційно розкрили тему семінару-практикуму.

Фахівці інклюзивно-ресурсного центру створили анімаційне відео «Світ людей з А...», прагнучи розвіяти міфи про аутизм та формувати толерантність серед дорослих та дітей шкільного віку. В мультфільмі розкриті основні труднощі з якими стикається дитина з особливими освітніми потребами та подані рекомендації щодо взаємодії з нею. Прийняття відмінностей, вміння знаходити спільну мову з кожним, встановлення толерантних відносин – це важливе завдання сучасного суспільства.

Інклюзивно-ресурсний центр зініціював серед закладів та установ громади  міський флешмоб «Я у блакитному», який транслювався на місцевому телебаченні студії «Калина». До заходу активно долучились заклади дошкільної та загальної середньої освіти, міський центр соціальних служб, служба у справах дітей управління у справах сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту, центр комплексної реабілітації дітей з інвалідністю, центральна бібліотека ім. Ю. Ковальського, медичний фаховий коледж Новоград-Волинської міської громади.

Комунальна установа «Інклюзивно-ресурсний центр» щиро дякує всім, хто долучився до Всесвітнього дня поширення інформації про аутизм. Фахівці центру готові надати інформаційну підтримку, консультації та рекомендації батькам, педагогічним працівникам щодо розвитку та навчання дитини з розладами аутистичного спектру.

 

Комунальна установа «Інклюзивно0ресурсний центр»

Новоград-Волинської міської ради

 

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень