УПРАВЛІННЯ ОСВІТИ І НАУКИ ЗВЯГЕЛЬСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
Міністерство освіти
і науки України
 

Участь фахівців ІРЦ у регіональній науково-практичній інтернет-конференції

Дата: 30.03.2021 15:17
Кількість переглядів: 71

 

                                                    

26 березня 2021 року відбулась регіональна науково-практична інтернет конференція «Організація індивідуальної освітньої траєкторії для  дитини  з  особливими  освітніми  потребами». Організатори: Управління освіти і науки ЖОДА, Житомирський  обласний інститут післядипломної педагогічної освіти ЖОР, обласний ресурсний центр підтримки інклюзивної освіти.

У рамках конференції здійснювалась робота за тематичними секціями:

  • сучасні методи корекційно-розвиткової допомоги дітям з особливими освітніми потребами;
  • психолого-педагогічний супровід в інклюзивному середовищі: організація, впровадження, моніторинг;
  • міжвідомча взаємодія як чинник розбудови інклюзивної освіти;
  • комплексна психолого-педагогічна оцінка розвитку дитини: теорія, методика, практичний досвід;
  • інноваційні процеси в системі науково-практичних знань: логопедія, дефектологія, реабілітація.

Фахівці «Інклюзивно-ресурсного центру» Новоград-Волинської міської ради вдруге стали учасниками конференції та представили ряд наукових тез, зокрема Світлана Гонік, в.о.директора, практичний психолог розкрила  тему «Сутність та важливість вивчення когнітивної та емоційно-вольової сфер у контексті комплексної психолого-педагогічної оцінки розвитку дитини»; Олена Монжиєвська вчитель-дефектолог описала «Використання деяких інноваційних психокорекційних  технологій під час проведення комплексної оцінки розвитку дитини вчителем-дефектологом»; Лілія Васільєва практичний психолог запрезентувала «Особливості проведення комплексної психолого-педагогічної оцінки розвитку дитини з урахуванням нозологій»; Вікторія Ридецька вчитель-логопед описала «Формування комунікативно-мовленнєвих навичок у дитини з РАС на логопедичних заняттях»; Ірина Кулик вчитель-реабілітолог представила «Методи корекційної роботи з фізичної реабілітації дітей з особливими освітніми потребами».

Участь в інтернет-конференції дає можливість не лише запрезентувати власні напрацювання та новаторські ідеї, а й підвищити фаховий рівень, вдосконалити професійну майстерність, розшити знання в рамках роботи з дітьми з особливими освітніми потребами.

Фахівці інклюзивно-ресурсного центру завжди відкриті до обміну досвідом, який постійно ефективно реалізовують в практичній діяльності.

В електронному збірнику матеріалів представлені поради від фахівців, ідеї педагогів-практиків, цікаві інструменти та практичні прийоми ефективної взаємодії та роботи з педагогам, батьками, дитиною з ООП.

Електронний збірник матеріалів конференції стане в нагоді не лише фахівцям ІРЦ, педагогам, які працюють із дітьми з особливими освітніми потребами, а й тим, для кого важливим є питання інклюзії.

Висловлюємо вдячність колективу РЦПІО та його завідувачці Голентовській О.С. за надану можливість долучитися до заходу та представити напрацювання задля розбудови інклюзивної спільноти в регіоні.

З матеріалами регіональної науково-практичної інтернет-конференції можна ознайомитися за покликанням

https://drive.google.com/file/d/11UrhFW72X7nJhPFsV7PBWYfjID6XtDhb/view

КУ «Інклюзивно-ресурсний центр»

Новоград-Волинської міської ради

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень