УПРАВЛІННЯ ОСВІТИ І НАУКИ ЗВЯГЕЛЬСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
Міністерство освіти
і науки України
 

ІРЦ провів заходи до Всесвітнього дня людей з синдромом Дауна

Дата: 22.03.2021 14:03
Кількість переглядів: 84

ІРЦ провів заходи до Всесвітнього дня людей з синдромом Дауна

У грудні 2011 року Генеральна Асамблея ООН оголосила 21 березня Всесвітнім днем людей із синдромом Дауна. Саме цей день символічно відображає першопричину виникнення синдрому – 21 хромосому, додаткову копію генів, яка призводить до порушень у розвитку.

Фахівці інклюзивно-ресурсного центру Новоград-Волинської міської ради долучились до Всесвітньої акції «LOTS OF SOCKS», яка  вперше була ініційована Міжнародною організацією Down Syndrome International. В Україні дана акція отримала назву #Шкарпетуйся. Одягаючи яскраві непарні смугасті шкарпетки, що символізують додаткову хромосому, кожен може відчути себе не таким, як усі, і зрозуміти, що значить жити під пильним поглядом оточуючих.

На Facebook-cторінці та YouTube-каналі ІРЦ було розміщено соціальний ролик «Звернення дітей із синдромом Дауна до майбутніх матусь», який мотивує батьків особливих дітей вірити у їх можливості та руйнує стереотипи, сформовані в суспільстві.

Про усміхнених та особливих дітей фахівці інклюзивно-ресурсного центру підготували життєстверджувальний ролик «Діти сонця – розкрити кожного!», який транслювався по місцевому телебаченню та на інтернет-ресурсах ІРЦ.

Було підготовлено тематичну рубрику «Книжкова полиця. Діти з синдромом Дауна», метою якої є методична підтримка педагогів, практичних психологів, вчителів-логопедів, вчителів-дефектологів, які працюють з «сонячними дітьми» та прагнуть до самоосвіти й підвищення фахового рівня.

Метою проведених заходів було привернути увагу до проблем та труднощів з якими стикаються «сонячні діти» та їх батьки. Показати громаді, що толерантність та прийняття відмінностей кожного – це показник позитивних змін у житті та суспільстві вцілому.

Варто пам’ятати, що діти з синдромом Дауна це приклад щирої та безумовної любові, якою вони готові ділитися з кожним із нас.

 

Комунальна установа «Інклюзивно-ресурсний центр»

Новоград-Волинської міської ради

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень